Naar hoofdcontent gaan
patient event)

Onze patiënten

Onze belofte aan patiënten: u staat voorop

Wij hebben veel ervaring met zeldzame en ernstige aandoeningen, omdat we er al tientallen jaren in gespecialiseerd zijn en we zijn er om u te helpen. Door nauw samen te werken met patiënten kunnen we nieuwe innovaties identificeren die onbeantwoorde medische behoeften beantwoorden. Intussen blijven we onze huidige behandelingen verbeteren voor aandoeningen zoals immuundeficiënties en auto-immuunziekten, erfelijke en verkregen stollingsstoornissen en alfa-1 antitrypsinedeficiëntie.

Wij worden gedreven door onze belofte om levens te redden en de kwaliteit van leven te verbeteren voor onze patiënten en hun naasten, omdat leven met een zeldzame ziekte zich niet beperkt tot de patiënt alleen. Wij werken samen met overheidsinstanties, om te zorgen dat patiënten toegang hebben tot de geneesmiddelen die ze nodig hebben om maximaal van het leven te kunnen genieten.

Hoe kunnen wij u helpen?

Immuundeficiëntie en auto-immuunziekten

Immunoglobulinen (Ig) zijn specifieke eiwitten van het immuunsysteem en zijn essentiële bestanddelen in het menselijk bloed die u beschermen tegen infecties. CSL Behring is één van de grootste leveranciers van immunoglobulinen. Wereldwijd is de vraag naar immunoglobulinen echter groter dan het aanbod.

Het wereldwijde netwerk van CSL Behring maakt het mogelijk om schommelingen in de vraag goed op te vangen. Door goede afspraken te maken over de benodigde volumes zijn we in staat om de beschikbaarheid van immunoglobulinen in Nederland en België te garanderen.

Onze therapieën bestaan uit intraveneuze (IVIG) en subcutane (SCIG) toepassingen van immunoglobulinen en worden gebruikt voor het behandelen of voorkomen van:

 • Primaire immuundeficiënties
 • Secundaire immuundeficiënties
 • Chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie (CIDP)
 • Idiopathische trombocytopenische purpura (ITP)
 • Guillain-Barré syndroom (GBS)
 • Syndroom van Kawasaki

Stollingsfactor deficiënties

Mensen met een tekort aan eiwitten die verantwoordelijk zijn voor bloedstollingstolling lopen risico op ernstige en aanhoudende bloedingen. Het betreft hier meestal aangeboren zeldzame stollingfactor deficiënties. Voor de behandeling van dit type aandoeningen isoleert CSL Behring stollingfactoren uit bloedplasma.

Bij het proces van isoleren en het opzuiveren van geneesmiddelen uit bloed, worden continu verbeteringen aangebracht om de producten aan de hoogst mogelijke normen van veiligheid en effectiviteit te laten voldoen. CSL Behring produceert ook recombinante stollingsfactoren met als doel om zo veel mogelijk aan de behoefte van patiënten te kunnen voldoen.

Behandelingen zijn beschikbaar voor:

 • Hemofilie A
 • Hemofilie B
 • Ziekte van Von Willebrand
 • Factor XIII-deficiëntie
 • Fibrinogeendeficiëntie

Alfa-1 antitrypsinedeficiëntie (AATD)

Bij deze aandoening is één van de therapieën het intraveneus toedienen van alfa-1 antitrypsine met als doel de ontwikkeling van longemfyseem te vertragen.

Mensen met AATD hebben een zeer laag alfa-1 antitrypsine-niveau, wat betekent dat hun longen niet dezelfde bescherming hebben als anderen zonder deze stoornis. Hierdoor hebben zij een verhoogde kans op het ontwikkelen van longziekten, zoals chronische obstructieve longziekte (COPD) of longemfyseem. Met deze alfa-1 proteïnaseremmer van CSL Behring kan bij deze aandoening de progressie van longemfyseem bij een specifieke AATD populatie vertraagd worden.Intensieve zorg

Op basis van doelgerichte therapie kunnen onze stollingsfactorenconcentraten worden ingezet om bloedingen te stoppen bij verworven tekorten aan stollingsfactoren, zoals bijvoorbeeld ontstaan bij ernstige peri-operatieve bloedingen.